Van Tichelt over hernia: "Nieuwe bluts in carrosserie, maar auto rijdt nog"

  Judoka Dirk Van Tichelt vreesde even voor het einde van zijn carrière, maar een inspuiting met cortisonen heeft hem van zijn hernia in zijn nek verlost. "Voorlopig ben ik nog altijd positief over mijn toekomst."

  "Een paar weken geleden ben ik met mijn hoofd achterover gekletst tijdens de training", doet Dirk Van Tichelt zijn verhaal bij Sporza. "Na een zware stage begon ik plots harder te sukkelen. Blijkbaar was het een hernia aan de linkerkant van mijn nek."

   

  "Na al die jaren topsport heb ik overal wat sleet. Je pleegt toch roofbouw op je lichaam. Maar ik twijfelde wel of de specialist zou zeggen: doe toch maar voort. Dat heeft hij ook effectief gezegd, weliswaar na een inspuiting met cortisonen."

   

  "Ik voelde al meteen beterschap. Er stonden al wat blutsen in mijn carrosserie, maar ik kan dus nog altijd makkelijk met de auto rijden."

   

  "Ik ben misschien zot, maar zaterdag zou ik al weer op de mat willen staan. Ik heb al 2 weken geen kimono meer aangetrokken en dat doet toch iets met mij."

  "Zodra er toernooien zijn en ik voel me goed, dan kan ik mij plaatsen"

  Van Tichelt staat dus weer te popelen om erin te vliegen, maar zijn er nog wel toernooien? "Het uitstel van de Spelen was voor mij een unieke kans, omdat ik dan een jaar extra kreeg om mij te plaatsen. Maar veel toernooien schieten er nu niet meer over. Het zal moeilijk worden."

   

  "Zodra er toernooien zijn en ik voel me goed, dan kan ik mij plaatsen. Daar moet ik nog altijd vanuit gaan. Voorlopig ben ik dus nog altijd positief."