Ex-wereldkampioen Febvre triomfeert in Italië, Geerts pas 7e in MX2-klasse

  De tweede van drie grand prixs in Mantova is een prooi geworden voor ex-wereldkampioen Romain Febvre (Kawasaki). De Franse motorcrosser troefde in het noorden van Italië de jonge Spanjaard Jorge Prado (KTM) af. In de opstapklasse MX2 moest Jago Geerts (Yamaha) tevreden zijn met een 7e plaats.

  In het WK motorcross zijn ze een inhaalrace aan het rijden. Deze week staan in Mantova 3 grand prixs op het programma. Zondag reed de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) naar de overwinning, nu was het de Franse topper Romain Febvre (Kawasaki).
   

  Met een tweede plaats in de eerste reeks en een zege in de tweede reeks was de wereldkampioen van 2015 de sterkste in de 10e WK-manche. De 19-jarige Spanjaard Jorde Prado (KTM) won de eerste reeks en belandde als nummer 2 op het podium. Titelverdediger en WK-leider Tim Gajser (Honda) werd 3e in Italië.

   

  Jeremy Van Horebeek (Honda) besloot de dag op de 8e plaats, Clement Desalle (Kawasaki) werd 12e.

  Geerts ziet Vialle verder uitlopen in MX2-klasse

  In de MX2-klasse had Jago Geerts (Yamaha) opnieuw zijn dag niet. Deze keer strandde de jonge Belg op de 7e plaats. De zege in Mantova was voor de Deen Thomas Kjer Olsen op een Husqvarna-motor.

   

  De Fransman Tom Vialle (KTM) eindigde als 2e en leidt nu in het WK met een bonus van 46 punten op Geerts.

   

  Komende zondag crossen we weer in Mantova: in de Grote Prijs van Europa. Daarna zijn Spanje en ons land aan de beurt.