Ga naar de inhoud

Messi strijkt plooien glad: "Ik wil vrede en eenheid bij Barcelona"

"Alles wat ik deed was voor het goed van Barcelona."

Lionel Messi heeft in een exclusief interview met de krant Sport een punt gezet achter zijn rel met FC Barcelona. De Argentijn wil dat de rust terugkeert na een turbulente zomer, waarbij hij weg wilde, maar niet mocht. "Alles wat ik zei en deed, was voor het goed van de club. Maar nu moeten we ons verenigen en geloven dat het beste nog moet komen."

Sinds Messi een nul op het rekest kreeg voor zijn vrije transfer - hij was het beu hoe de zaken liepen op Barcelona, de blamerende 8-2 in de Champions League tegen Bayern was de druppel - was dit nog maar zijn 2e interview.

 

Messi vertelde Sport, dat zijn thuisbasis heeft in Barcelona, dat Barcelona sterker zal zijn als iedereen samenwerkt om de club successen te laten boeken. "Ik wil een einde maken aan de vele meningsverschillen en het geruzie. We moeten ons als supporters van Barcelona verenigen en geloven dat het beste nog moet komen."

 

"De enige manier waarop de club haar doelen kan halen is door verenigd te blijven en samen in dezelfde richting te roeien", vertelde Messi in een kortere vrijgegeven versie van het interview, dat vandaag in zijn volledigheid zal verschijnen. 

"Ik had altijd het beste voor met de club"

Messi vertelde in augustus dat hij de club wou verlaten, maar een discussie over een clausule van 700 milljoen euro gooide roet in het eten. Hij bleef om een juridische strijd met "de club van mijn leven" te vermijden.

 

Daarna bleef Messi evenwel nog een tijdje de directieleden van de club - meerbepaald voorzitter Bartomeu - bekritiseren over hun beleid, hij vond de richting daarvan maar niets. Hij zag ook zijn boezemvriend Luis Suarez met lede ogen en volgens hem met een gebrek aan respect naar Atletico Madrid vertrekken.

 

"Ik neem de verantwoordelijkheid voor mijn fouten", aldus Messi. "Als ik die maakte, was dat met de intentie om Barcelona beter en sterker te maken."

 

Messi wilde nog deze "boodschap" kwijt voor de clubleden en de fans: "Als ik ooit door iets wat ik zei of deed, iemand kwetste, moet die niet twijfelen dat ik daarbij altijd het beste voorhad met de club." Hij benadrukte dat hij zijn vertrek na 20 jaar bij de club toen als iets goeds zag voor Barça.

 

Barcelona begon zaterdag alvast met een vlotte 4-0-zege tegen Villarreal aan de nieuwe competitie, met een goal van Messi. Morgen trekt Barça naar Celta Vigo.

Tweets over het exclusieve kranteninterview:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.