Bayern München verovert 5e trofee in 2020 (maar niet zonder moeite)

  Thomas Müller heeft een van de 3 Bayern-doelpunten gemaakt.

  Na de Bundesligatitel, de Duitse beker, de Champions League en de Europese Supercup heeft Bayern München nu ook de Duitse Supercup gewonnen. Tegen Borussia Dortmund moest de Beierse machine wel tot het gaatje gaan. 3-2 werd het.

  Bayern München had vorig seizoen de dubbel gepakt in Duitsland en dus mocht vicekampioen Borussia Dortmund als tegenstander opdraven in de Supercup. Bij de bezoekers was Thomas Meunier de enige Belg in de basis. Axel Witsel moest de bank warm houden en Thorgan Hazard kampte met een blessure.

   

  Zij zagen hoe hun team een 2-0-achterstand ophaalde. Tolisso en Müller hadden Bayern op voorsprong gezet, Brandt en Haaland brachten Dortmund langszij.

   

  Uiteindelijk was het Kimmich die de vermakelijke partij besliste. In eerste instantie schoot de nummer 6 op Dortmund-keeper Hitz, maar in zijn val wist hij de bal toch nog binnen te werken: 3-2.

  Nummer 5 in 2020

  Zo won Bayern na de Europese Supercup (tegen Sevilla) ook de Duitse Supercup. Eerder dit jaar had het al de Duitse titelschaal, de Duitse beker en de Champions League-trofee naar München gehaald. Dat zijn 5 trofeeën in 1 kalenderjaar.

  Laatste match van pionier Bibi Steinhaus

  De Supercup werd in goede banen geleid door Bibi Steinhaus. De 41-jarige referee floot vanavond haar afscheidsmatch. Drie jaar geleden was zij de eerste vrouwelijke hoofdscheidsrechter in de Bundesliga.