Aalter biedt oplossing voor BinckBank Tour: rit 3 vertrekt en komt aan in Aalter

  Vorig jaar was er ook een Aalter-Aalter in de BinckBank Tour, toen klopte Bennett Groenewegen.

  Organisator Golazo heeft samen met de gemeente Aalter een oplossing gevonden voor de 3e rit van morgen in de BinckBank Tour. Normaal ging die van Philippine in Nederland naar Aalter, maar omdat de Nederlandse start- en aankomstplaatsen de BBT niet meer toelaten, is de start en aankomst nu in Aalter.

  Door de verstrengde coronamaatregelen in Nederland is de BinckBank Tour niet meer welkom in Nederland. Geen vertrek in Zeeuws-Vlaanderen in Philippine dus morgen. "De gemeente Aalter ging evenwel enthousiast in op het voorstel van de organisatie om de rit ook in Aalter te laten starten", maakte de organisatie vanochtend bekend.

   

  "De organisatie moest op zoek naar een alternatief en vond dat bij de geplande aankomstplaats. Het college van burgemeester en schepenen van Aalter ging graag in op het voorstel om de voorziene lokale ronde 7 keer, in plaats van 3 keer, te rijden en dus ook te starten in de gemeente."

   

  Zo komt er een rit van 145 kilometer die volledig op het grondgebied van Aalter zal doorgaan. De aankomst ligt zoals voorzien op de Europalaan, de start zal om 13u gegeven worden naast het kerkhof.

  Schepen: "Streng toezien op veiligheidsvoorschriften"

  Schepen Dirk De Smul: “Het is dit jaar de 7e keer dat we samenwerken met Golazo rond een grote wielerwedstrijd. We houden van de koers, hier in Aalter. Vandaar dat we ons als college ook meteen achter dit voorstel konden scharen."


  "Met onze cel evenementen en de politiediensten gaan we ons uiterste best doen om – zelfs in de huidige omstandigheden – de koers optimaal te kunnen beleven. Onze inwoners mogen daar ook van genieten, maar we zullen er wel streng op toezien dat overal langs het parcours de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd en iedereen ruime afstand van elkaar bewaart en een mondmasker draagt.”

   

  Golazo-woordvoerder Gert Van Goolen is opgelucht en dankbaar. "Intussen werken we ook voor vrijdag een mooi alternatief uit voor de rit die normaal in Nederlands Limburg zou eindigen. Daarover wordt in de loop van de namiddag definitief uitsluitsel verwacht. De slotrit zaterdag van Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Geraardsbergen, met aankomst op de Vesten, blijft helemaal zoals gepland.”