Ga naar de inhoud

"Frustratie bij Nederlandse voetbalclubs zeer groot dat ze stadions moeten sluiten"

De voetbalstadions blijven de volgende drie weken dicht.

In Nederland mogen de volgende drie weken geen toeschouwers binnen bij sportwedstrijden. Dat heeft de regering beslist nu de coronacijfers bij onze noorderburen opnieuw de verkeerde kant uitgaan. De Nederlandse profclubs zijn allesbehalve gelukkig met deze beslissing.

"Het zat er een beetje aan te komen, maar het zijn toch zeer verregaande maatregelen", zegt Jan de Jong van de Eredivisie CV, dat de belangen verdedigt van de 18 clubs uit de hoogste afdeling.

 

"Het kabinet wil de reisbewegingen in het land beperken en dus mag er geen publiek in de stadions. Terwijl we de voorbije weken complimenten gekregen hebben van minister-president Rutte over de manier waarop het voetbal gehandeld heeft en alles er aan toegaat in de stadions."

 

"Er is ook geen enkel wetenschappelijk bewijs dat voetbal met publiek leidt tot meer coronagevallen, maar desalniettemin mag er niemand meer binnen."

 

"Voor het voetbal is dit buitengewoon zuur. We hebben veel geld geïnvesteerd in maatregelen en protocollen om alles goed te laten verlopen. We willen ons niet buiten de samenleving zetten, maar het voetbal zal het nog moeilijker krijgen dan het al was."

 

"Een geluk bij een ongeluk is dat er in de komende drie weekends één interlandweekend zit. Elke club zal dus 1 wedstrijd met thuispubliek missen, maar dat zijn toch weer inkomsten die gemist worden. Dat maakt het financiële tekort bij de clubs weer groter."

"Frustratie is groot"

"De frustratie in het voetbal is groot", zegt Jan de Jong nog aan onze collega's van de NOS.

 

"In bepaalde regio's tiert corona gelukkig veel minder dan in andere regio's en met name bij die clubs is er veel ongeloof dat zij nu ook getroffen worden. Regionale maatregelen moeten toch kunnen? Voor hen is dat moeilijk te accepteren."


"Maar goed: als iedereen zich aan de regels houdt, heb ik er wel goeie hoop op dat er over drie weken opnieuw publiek binnen kan." 

Reactie van Twente:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: