Nederlandse ritten in BinckBank Tour geschrapt door coronamaatregelen

  Het peloton in de BinckBank Tour zal niet over Nederlandse wegen rijden.

  De aangescherpte coronamaatregelen in Nederland dwarsbomen de BinckBank Tour. De tijdrit van morgen in Vlissingen en de rit van vrijdag in Limburg worden geschrapt. De organisatie bekijkt of de etappes op Belgische bodem wel nog kunnen doorgaan.

  Nederland heeft de coronatouwtjes stevig aangetrokken: de komende drie weken mag er geen publiek aanwezig zijn bij sportwedstrijden. Ook de regels rondom sporters vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is, liggen moeilijk.

   

  De burgemeesters van Sittard-Geleen, Terneuzen en Vlissingen, waar de Nederlandse ritten in de BinckBank Tour plaatsvinden, zien dan ook geen andere optie dan de ritten te schrappen.

   

  "Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan", zegt burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen.

   

  "Helaas hebben we deze moeilijke beslissing moeten nemen, hoe graag we ook dit sportevenement doorgang hadden gegeven", reageert burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen. 

  Woensdag noodgedwongen rustdag

  De organisatoren van de BinckBank Tour leggen zich neer bij de beslissing van de Nederlandse overheden en gaan op zoek naar oplossingen. De tijdrit wordt geschrapt en noodgedwongen vervangen door een rustdag.

   

  "Het is binnen het beperkte tijdsbestek onmogelijk om daar nog een alternatief voor uit te werken", klinkt het bij Golazo. "Donderdag kunnen we niet starten in Philippine en vrijdag kunnen we niet naar Nederlands Limburg rijden."

   

  "Daar worden nu snel alternatieven voor uitgewerkt. De BinckBank Tour gaat voor alle duidelijkheid door tot en met zaterdag."

   

  Gert Van Goolen van Golazo steekt zijn ontgoocheling niet weg. “We zijn natuurlijk zeer teleurgesteld dat dit besluit is genomen, zeker gezien het late tijdstip. Wielerwedstrijden worden vooral beleefd aan de start en de aankomst en die zijn in deze BinckBank Tour publieksvrij gemaakt, zoals ook intussen in Nederland expliciet gevraagd wordt."


  "We zijn ervan overtuigd dat we een veilige en verantwoorde oplossing gevonden hebben om een goede BinckBank Tour te organiseren, maar helaas heeft dat geen gehoor gevonden.”

  We zijn ervan overtuigd dat we een veilige en verantwoorde oplossing gevonden hebben om een goede BinckBank Tour te organiseren, maar helaas heeft dat geen gehoor gevonden.

  Gert Van Goolen, Golazo