Naesen onzeker met gekneusde knie, Biermans valt uit, seizoen Steels afgelopen

Oliver Naesen had hulp nodig om nog over de streep te raken.

Veel renners likken hun wonden na de openingsrit in de BinckBank Tour. Oliver Naesen heeft een zware kneuzing op zijn knie opgelopen en is onzeker voor de tweede rit. Jenthe Biermans start niet meer. Voor Stijn Steels zit zijn seizoen erop door een gebroken handwortelbeentje.

Een massale valpartij in de BinckBank Tour heeft veel slachtoffers geëist. Ook Oliver Naesen (AG2R) kon een tuimelperte niet meer vermijden. Onze landgenoot bleef met zijn rechtervoet in zijn klikpedaal zitten, terwijl er renners op hem vielen.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat Naesen een zware kneuzing op zijn knie heeft. Morgenvroeg hakt de ploegdokter de knoop door of Naesen van het startpodium kan bollen in de tijdrit.

 

Jenthe Biermans, die normaal gezien de spits moest afbijten in de tijdrit in Vlissingen, zal niet meer starten. De renner van Israel Start-Up Nation heeft geen breuken opgelopen, maar heeft toch tijd nodig om te herstellen.

 

Voor Stijn Steels zijn de gevolgen nog wat zwaarder. De renner van Deceuninck-Quick Step heeft een botje in zijn polsgewricht gebroken en moet onder het mes. Zijn seizoen komt dan ook abrupt tot een einde.

 

"Ik kan niet vertellen hoe ontgoocheld ik ben. Ik voelde me goed en ik wou het team helpen", zegt Steels. "Ik keek echt uit naar mijn eerste klassiekers met Deceuninck-Quick Step, dus ik ben echt ongelukkig."

Bekijk de zware valpartij in het slot van de BinckBank Tour: