Ga naar de inhoud

VIDEO: Oliver Naesen bolt met één been over de finish na massale valpartij

Een mooi gebaar van Belgisch kampioen Dries De Bondt.

De eerste rit in de BinckBank Tour werd een prooi voor Jasper Philipsen na een machtige sprint. Maar 5 kilometer voor het einde werd het peloton geteisterd door een massale valpartij. Onder anderen Stijn Steels en Oliver Naesen werden de grote slachtoffers. Ook Belgisch kampioen Dries De Bondt lag erbij.

Met nog 5 kilometer te gaan ging een renner van Israel Start-Up Nation tegen de vlakte. In zijn zog nam hij een half peloton met zich mee.

 

Stijn Steels leek een wiel over zijn hand te krijgen en schreeuwde het uit van de pijn. De renner van Deceuninck-Quick Step tastte naar de pols, maar bolde alsnog over de streep, met een helpende hand van Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma).

 

Ook Oliver Naesen lag erbij en reed de wedstrijd uit met één been. Ook Naesen kreeg hulp uit een ander kamp. Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) hielp Naesen mee over de finish.

 

Naesen werd na de wedstrijd verzorgd op de teambus. Later op de dag komt de ploeg met een officiële reactie.

De massale valpartij

Naesen bijt door (met één been) en krijgt hulp van De Bondt

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.