De Witte: "Gent heeft niet het niveau getoond voor Champions League"

  Niangbo en Dorsch richten het hoofd naar de Europa League.

  AA Gent heeft zijn Champions League-droom moeten opbergen na een dubbele nederlaag tegen Dinamo Kiev. Voorzitter Ivan De Witte toonde zich nederig in het verlies: "Sportief hebben we niet bewezen dat we thuishoren in de Champions League."

  "Ik heb met gemengde gevoelens naar de wedstrijd gekeken", zei De Witte. "Ik had nog een beetje hoop, maar na 9 minuten kregen we al een goal tegen. Na de 2-0 heb ik de hoop opgegeven."

   

  "We hebben behoorlijk wat kansen gecreëerd, maar vooral heel licht verdedigd. We kregen wel heel kinderlijke doelpunten binnen. Dinamo Kiev heeft zich verdiend gekwalificeerd, wij waren gewoon niet sterk genoeg."

   

  Vooral de Gentse achterhoede mag de hand in eigen boezem steken. "Er moet absoluut gewerkt worden aan een veel stevigere verdediging", zag ook De Witte. "Dat is vooral de opdracht voor de trainer, ik moet als voorzitter dat probleem niet oplossen."

   

  "Transfers? Laat ons eerst de nederlaag verteren en dan kijken hoe we het zullen aanpakken. Ik heb er goede moed in dat we opnieuw een ploeg kunnen kneden met wat goede training."

   

  "Vergeet ook niet dat er veel spelers geblesseerd zijn. Als Kums en Odjidja terugkeren, hoop ik dat de ploeg weer op het juiste niveau zal komen."

  Er moet absoluut gewerkt worden aan een veel stevigere verdediging.

  Ivan De Witte, voorzitter AA Gent

  De Witte: "De rust moet terugkeren"

  Dat Gent naast de groepsfase van de Champions League grijpt, is ook letterlijk een streep door de rekening. "Het is financieel een domper", geeft De Witte toe. 

   

  "Maar sportief hebben we niet bewezen dat we er thuishoren. We weten goed wat het niveau is in de Champions League en het was niet terecht geweest als we ons hadden geplaatst. We hebben niet het niveau getoond."

   

  "We moeten ons nu opmaken voor de Europa League. De groep heeft dringend wat vertrouwen nodig. We hebben nu wat tegenvallers geïncasseerd, maar het zal ook wel weer keren. Er is wat onrust in de club geslopen en de rust moet terugkeren."