Virton blijft nog minstens enkele weken in het ongewisse over 1B-verhaal

  Excelsior Virton moet minstens nog enkele weken wachten op een uitspraak van de Belgische Mededingingsautoriteit.

  De zaak draait rond startrecht voor Virton in 1B. Alle instanties waren van oordeel dat Virton geen recht had op een proflicentie en daarom teruggezet moest worden naar de tweede amateurklasse, wat ook zo gebeurde.

   

  Echter, vorige week vernietigde het Hof van Beroep van Brussel de beslissing van het college van de BMA om geen voorlopige maatregelen te nemen tegen de licentieweigering voor de Luxemburgers.

   

  Daardoor moet de zaak opnieuw voor de Mededingingsautoriteit komen, terwijl de competitie al weken geleden begonnen is. De BMA zal eerst een nieuw college samenstellen om het dossier te behandelen. Daarna kan het nog tot een maand duren voor er een uitspraak is.