Onze commentator: "Aster Vranckx is doeltreffender dan Axel Witsel"

Aster Vranckx heeft vorig weekend 2 keer gescoord voor KV Mechelen.

Volgende zondag viert Aster Vranckx zijn 18e verjaardag. Wij schotelen u 7 weetjes over de middenvelder van KV Mechelen voor.

Matchwinnaar na misser, matchwinnaar na doelpunten

Twee weken terug liet Aster Vranckx een dot van een kans liggen in KV Mechelen - KV Oostende (0-1). De tiener verslikte zich voor open doel, via de meedogenloze sociale media ging de misser de wereld rond.

 

Om hem een hart onder de riem te steken, verkozen de supporters van KV Mechelen Vranckx tot man van de match. Dat deden ze vorig weekend opnieuw. Toen had hij wel gescoord: 2 keer zelfs tegen STVV (2-0).

 

"Een van zijn grote gaves is dat Vranckx weet hoe hij moet lopen om vervolgens op het juiste moment op te duiken. Hij komt erg goed in de box", duidt onze commentator Geert Heremans, die zaterdag in het stadion zat.

 

(lees voort onder de video's)

VIDEO: Aster Vranckx mist voor open doel tegen Oostende (0-1)

VIDEO: Aster Vranckx maakt beide doelpunten tegen STVV (2-0)

Vincent Kompany afgetroefd

Vorig seizoen maakte u voor het eerst kennis met Aster Vranckx. In de heenronde debuteerde hij als 16-jarige in en tegen Anderlecht (0-0). In de terugronde maakte hij zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau, ook tegen Anderlecht (2-0).

 

Op een hoekschop troefde Vranckx niemand minder dan Vincent Kompany af om de 2-0 binnen te trappen.

Axel Witsel en Mousa Dembélé als voorbeeld

Aster Vranckx speelt centraal op het middenveld. Op die positie spiegelt de Belgische jeugdinternational zich aan (ex-)Rode Duivels Axel Witsel en Mousa Dembélé.

 

Geert Heremans: "Vranckx heeft enorm veel overzicht. Het is een speler met een enorme vista, zeker op zijn leeftijd."

 

"Hij beschikt ook over die prima pass zoals Witsel, maar Vranckx voetbalt wel hoger. Omdat hij doeltreffender is dan Witsel."

Koppen als werkpunt

"Conditioneel is Aster Vranckx ijzersterk. Dat komt misschien door de bokstrainingen met zijn broers, want hij staat erg sterk op z'n benen", vindt Geert Heremans, "maar voor zijn kopwerk ligt er nog werk op de plank. Op dat vlak zit zijn timing nog helemaal fout."

 

"Dat kan goed komen, want aan inzet ontbreekt het Vranckx nooit. Hij geeft zich altijd 200 procent: ook op training en tijdens de opwarming. Misschien woekert Vranckx daar wat met zijn krachten, maar hij is nog jong."

Zijn timing voor het kopwerk zit nog helemaal fout.

Sporza-commentator Geert Heremans

Mentor Igor De Camargo

Oude rot in het vak Igor De Camargo neemt Aster Vranckx onder zijn hoede bij KV Mechelen. De aanvaller is bijna 20 jaar ouder, maar de twee kunnen het goed met mekaar vinden.

 

Zoals zaterdag in een dubbelinterview na KV Mechelen - STVV (2-0). "Igor is een topkerel en een topspits, maar niet vandaag. Vandaag heb ik de doelpunten gemaakt", lachte Vranckx.

Stagiair in de fanshop

Tussen het voetbal door moet Aster Vranckx nog naar school gaan. Dat doet hij aan de Topsportschool van Leuven waar hij de richting kantoor volgt.

 

Als het even kan, combineert hij die studies met KV Mechelen. Vorig seizoen liep hij stage in de fanshop van de club.

 

Het is ook via de topsportschool dat Vranckx bij de club terecht is gekomen. "Ik was 14 en een leraar daar vroeg me of ik naar KV Mechelen wilde gaan. Ik vond Mechelen wel een mooie club en dus stemde ik in. Zo simpel was het", vertelde hij begin dit jaar in Sport/Voetbalmagazine.

 

Daarvoor voetbalde Vranckx bij Woluwe-Zaventem, Hoegaarden en Tienen. En op de pleintjes in het dorp van Erps-Kwerps.

Droomclub Chelsea

Zijn generatiegenoot en ploegmaat Issa Kaboré ligt onder contract bij Manchester City. Voor Aster Vranckx bestaat er ook belangstelling van de Engelse topclub, maar als het even kan, trekt hij naar Chelsea. Dat is zijn lievelingsclub.

 

Zo'n vaart loopt het nog niet met Vranckx.  Op zijn huidig contract bij KV Mechelen staat als vervaldatum 30 juni 2022.

Gaat Aster Vranckx zijn ploegmaat Issa Kaboré achterna?