Nederland laat komende 3 weken geen publiek toe bij sportwedstrijden

    De Nederlandse premier Mark Rutte

    Nederland neemt drastische maatregelen tegen het opflakkerende coronavirus. Zo worden er de komende 3 weken geen toeschouwers toegelaten bij sportwedstrijden. Dat heeft premier Mark Rutte maandagavond bekendgemaakt.

    Ne als veel landen kampt Nederland met een stijgend aantal coronabesmettingen. Bij onze noorderburen gaan de cijfers zodanig de hoogte in dat de overheid zich genoodzaakt zag om drastische maatregelen te treffen.

     

    Een van die maatregelen heeft ook zijn gevolgen voor de sportwereld, want het kabinet van premier Mark Rutte heeft beslist dat er de komende 3 weken geen toeschouwers toegelaten zijn bij sportevenementen. De regel geldt zowel voor sport op profniveau als op amateurniveau. Ook de kantines moeten gesloten blijven.