Miami is de tegenstander van de LA Lakers in de titelfinale

  Miami pronkt met de Eastern Final Trophy.

  Miami Heat heeft zich geplaatst voor de grote NBA-finale. Met een 125-113-overwinning heeft het in de eindstrijd van de Eastern Conference een onoverbrugbare 4-2-bonus uitgebouwd tegen de Boston Celtics. In de finale wacht het LA Lakers van ex-Miami-speler LeBron James.

  Opvallend: voor het eerst in de geschiedenis staan er 2 teams in de grote NBA-finale die in de jaargang daarvoor de play-offs niet haalden. De Heat konden in Game 6 rekenen op Bam Adebayo, die op het juiste moment met zijn seizoensrecord van 32 punten uitpakte. Daar deed hij nog eens 14 rebounds bij. Jimmy Butler kwam tot 22 punten.

   

  Boston had niet genoeg aan de 26 punten van Jaylen Brown en de 24 van Jason Tatum, voor de 3e keer in de laatste 4 seizoenen struikelde de NBA-recordkampioen (17 titels) in de East Finals.

   

  Miami-coach Erik Spoelstra: "Dit was een enorm competitieve serie. Er is geweldig gecoacht en gespeeld, we zijn vereerd dat wij doorstoten. We kijken ernaar uit, maar van deze kwalificatie willen we toch ook genieten."

   

  Voor Miami is het de 6e finale in de clubgeschiedenis. Het team veroverde de titel in 2006, 2012 en 2013. In 2011 en 2014 liep het niet goed af in de finale. In 2012 en 2013 stond ene LeBron James mee in het winnende kamp. James was tussen 2010 en 2014 koning in Miami.

   

  Miami maakt indruk, het verloor nog maar 3 keer in deze play-offs. Indiana (4-0) en vooral topfavoriet Milwaukee van MVP Antetokounmpo (4-1) werden eerder gewipt. 

   

  Woensdag begint de finale tegen de LA Lakers, die in hun West Finals Denver opzijzetten. 

  Tweets:

  Het schema van de finale: