Coronabommetje in de Serie A: 14 positieve gevallen bij Genoa

  Heeft de corona-uitbraak bij Genoa ook gevolgen voor Dries Mertens en Napoli?

  Een dag na de 6-0-vernedering tegen Napoli moet Serie A-club Genoa nog een flinke opdoffer incasseren: bij de coronatesten is gebleken dat 14 personen besmet zijn met het virus. Het begin van een coronabommetje in de Serie A? Ook in de Premier League zijn trouwens 10 coronabesmettingen vastgesteld.

  Daags na de 6-0-nederlaag in Napels heeft Genoa laten weten dat 14 personen een positieve coronatest hebben afgelegd. Volgens de Italiaanse pers gaat het om 8 spelers en 6 stafleden.

   

  Het is niet duidelijk of Mattia Perin en Lasse Schöne, die voor de match tegen Napoli al positief bleken, zijn meegerekend in de cijfers.

   

  "De club heeft de procedures gevolgd die voorgeschreven zijn in het protocol. De autoriteiten zijn op de hoogte gebracht. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we daarover communiceren", laat Genoa weten.

   

  Het is afwachten welke gevolgen de corona-uitbraak bij Genoa zal hebben voor Napoli. De kans op besmetting bij de Napolitanen is reëel, want beide clubs stonden gisteren nog tegenover elkaar. De volgende wedstrijd van Napoli is zondagavond tegen Juventus.

  Ook tien coronagevallen in Premier League

  Ook in de Premier League zijn er 10 besmettingen vastgesteld bij de recente ronde van testen. Dat heeft de Premier League maandag zelf bekendgemaakt. Het gaat om het hoogste aantal positieve gevallen sinds de competitiestart.

   

  De 10 positieve gevallen volgen op de drie, vier en opnieuw drie gevallen van de eerste drie testgolven. Ook eind vorig seizoen kwam de Premier League nooit aan 10 positieve testen in één week, met zes als hoogste notering in de week van 18 mei.

   

  Niet alle namen van positief geteste spelers of stafleden zijn bekend, maar West Ham bleek vorige dinsdag wel al drie positieve gevallen in de rangen te hebben: spelers Issa Diop en Josh Cullen en coach David Moyes.

   

  Positief geteste leden van ploegen in de Premier League moeten 10 dagen in zelfisolatie.