Wereldkampioen Alaphilippe in tranen: "Veel aan mijn vader gedacht"

  Julian Alaphilippe mag een jaar lang in de regenboogtrui rondfietsen. De Fransman reageerde erg emotioneel na het behalen van de wereldtitel. "Hier heb ik mijn hele carrière van gedroomd", sprak hij met tranen in de ogen.

  Eén flukse versnelling op de Gallisterna volstond voor Julian Alaphilippe om de afscheiding te forceren. Hoezeer Wout van Aert en co nog probeerden, ze zagen de Fransman niet meer terug.

   

  "Ik ben sprakeloos", sprak een erg geëmotioneerde Alaphilippe meteen na de finish. "Dit is een droom die in vervulling gaat. Dit was het belangrijkste doel in mijn carrière."

   

  "Ik was met veel ambitie naar hier gekomen. De Franse ploeg geloofde echt in mij. Iedereen heeft uitstekend werk geleverd. Op de klim zat iedereen op zijn limiet en ben ik zelf à bloc gegaan. Ik had een klein verschil, de weg naar de finish was lang. Pas op 200 meter wist ik dat ik gewonnen spel had."

   

  In gesprek met Maarten Vangramberen waren de tranen van Alaphilippe al opgedroogd, maar de emoties waren er nog atijd. "Ik heb veel aan mijn overleden vader gedacht vandaag."