Zilveren Van Aert: "Alaphilippe reed weg op zijn buitenblad, dan weet je het wel"

  Het WK-podium in Imola.

  Twee keer zilver, dat is de knappe oogst van Wout van Aert na de wereldkampioenschappen in Imola. Zat er vandaag meer in op de wegrit? "Ik had de benen die ik wilde, maar de sterkste zat voorin."

  De reactie van Wout van Aert:

  "Tweede plaats is pijnlijk"

  De Belgische selectie reed vandaag een heel sterk WK in Imola. Dat zag ook kopman Wout van Aert. "Ik heb mezelf niets te verwijten en ook de ploeg heeft zich niets te verwijten. We hebben gedaan wat we wilden doen vandaag."

   

  "We hebben fantastisch gereden, maar toen Julian Alaphilippe ging, kon ik niet mee. Ik ben uiteraard teleurgesteld. De tweede plaats is pijnlijk. Ik had de benen die ik wilde, maar net als vrijdag was er eentje beter. Twee zilveren medailles: dat komt hard aan."

   

  Zat een terugkeer op Alaphilippe er nog in? "We hebben "vollen bak" rondgedraaid, maar ik denk dat Alaphilippe gewoon in het voordeel was omdat hij een gat sloeg. Hij was de sterkste. In de laatste twee kilometer kwam er wat vertwijfeling. Maar daarvoor kwamen we ook al geen meter dichter."

   

  "Ook Primoz Roglic heeft het geprobeerd, maar de sterkste zat voorin. We zaten ook allemaal op de limiet. Ik moet tevreden zijn met deze medaille, maar ik had de ploeg graag iets meer teruggegeven dan die zilveren plak."

  Ik had de benen die ik wilde, maar net als vrijdag was er eentje beter. Twee zilveren medailles: dat komt hard aan.

  Wout van Aert

  "Ik ben zeker op niemand kwaad"

  Deed Roglic, ploegmaat van Van Aert bij Jumbo-Visma, wel genoeg in de achtervolging? "Hij deed zeker alles wat hij kon. Hij zat ook op zijn limiet, net als de rest."

   

  "Hij wist ook dat hij de koers niet kon winnen in die groep. Ik ben zeker op niemand kwaad. Het is gewoon jammer dat Alaphilippe superbenen had en als enige een kloof sloeg."


  "Waren we met z'n allen samen bovengekomen, dan ging ik niets meer laten rijden. Maar die laatste honderden meters waren er te veel aan. Alaphilippe demarreert ook op zijn buitenblad, dan weet je het wel zeker? Hij was weg."