VIDEO: Opstijgen en op dak belanden, spectaculaire rallycrash loopt goed af

  Het 24-jarige Franse rallytalent Lucas Zielinski zat achter het stuur, zijn corijder was Enzo Mahinc.

  De Rally de Coeur, de 3e manche van het Franse rallykampioenschap op asfalt, werd gisteren opgeschrikt door een spectaculaire crash. De Ford Fiesta van rijder Lucas Zielinski en corijder Enzo Mahinc reed in een bocht gewoon rechtdoor, steeg op en sloeg over de kop. De 2 rijders kwamen gelukkig ongedeerd uit het wrak.

  De beelden van de crash:

  Rijder en corijder: "We zijn gelukkig ongedeerd"

  De rally vond plaats in de buurt van Vendôme, een stad 150 km onder Parijs. Zielinski, een 24-jarige Fransman, kwam met veel te hoge snelheid uit op een bocht van 90 graden, fors remmen hielp niet meer. De auto werd in het veld gekatapulteerd, draaide om in de lucht en viel neer op het dak, waarna nog een buiteling volgde.

   

  Omstaanders filmden het ongeluk en vreesden even het ergste. De 2 rijders konden evenwel gewoon uit de Ford Fiesta R2J kruipen. Die is wel rijp voor de schroothoop.

   

  Zielinski stelde snel iedereen gerust op zijn sociale media: "Het was tamelijk indrukwekkend, maar Enzo en ik hebben het geluk gehad dat we er ongedeerd uitkomen."

   

  "Dat maakt jammer genoeg deel uit van het spel. Nog eens bedankt aan het team én aan de supporters ter plaatse. Bedankt voor alle berichten en tot binnenkort."