Primoz Roglic: "Had liever Van Aert zien winnen, maar zat op limiet"

  Primoz Roglic rijdt voor Wout van Aert uit: een zeldzaam beeld in de finale van het WK.

  Veel Belgische wielerfans schuiven Primoz Roglic de zwartepiet toe na het WK wielrennen, ook al zette Wout van Aert zijn Jumbo-Visma-ploegmaat achteraf uit de wind. Roglic zelf zegt dat hij wel wou, maar niet meer kon.

  Jumbo-Visma had met Wout van Aert en Primoz Roglic twee mannetjes in de achtervolging op Julian Alaphilippe. Ook al reden ze vandaag in een ander truitje, veel Belgen hadden gehoopt dat Roglic zijn kansen  zou opofferen voor zijn ploegmaat na het harde labeur van Van Aert in de Tour.

   

  "We zijn inderdaad ploegmaats en ik had liever gehad dat Wout kampioen was geworden dan Alaphilippe", zegt Roglic voor de camera van VTM. "Maar ik zat op mijn limiet. Ik kon zelfs niet meer sprinten."

   

  "Die 4 andere renners waren allemaal sterker dan ik. Ik moest na elke bocht een gaatje dichten. Ik heb alles gegeven."