"Als ik Wout van Aert was, reed ik geen meter meer op kop voor Roglic"

  Eddy Planckaert

  Had Primoz Roglic in de WK-finale zijn Jumbo-Visma-ploegmakker Wout van Aert niet wat beter kunnen helpen? Die vraag brandde na afloop van het WK op de lippen van wielerminnend Vlaanderen. Voor Eddy Planckaert had de Sloveen de boter gegeten. "Hij had zich onder zijn kader moeten rijden voor Van Aert", sprak hij na afloop in de Sporza-studio.

  In de achtervolging op Julian Alaphilippe had Wout van Aert met Primoz Roglic een ploegmaat in het jagende elitegroepje. Van Aert reed zich in de Tour 3 weken lang helemaal leeg voor de Sloveen, maar van een wederdienst voor zijn ploegmakker bij Jumbo-Visma was niet meteen sprake.

   

  "Als ik Van Aert was, reed ik geen meter meer op kop voor Roglic", fulmineerde Eddy Planckaert op de schijnbaar passieve koershouding van de nummer 2 in de Tour. "Als je ziet wat Wout voor hem gedaan heeft in de Tour, dan neem ik hem dit wel een beetje kwalijk."

   

  "Roglic had zich onder zijn kader moeten rijden voor Van Aert. Hij had hem toch wel tot op 5 seconden kunnen brengen en dan wint Van Aert."

  Jezelf helemaal kapotrijden, dat is toch nog iets anders. Dan kom je toch anders over de streep.

  Eddy Planckaert over Primoz Roglic

  Van Aert zelf meende dat Roglic in de achtervolging gedaan had wat hij kon. "Dat geloof je nu toch zelf niet", reageert Planckaert. "Jezelf helemaal kapotrijden, dat is toch nog iets anders. Dan kom je toch anders over de streep."

   

  "Van Aert bleef heel beleefd, maar ik denk dat het binnenin wel kookt bij hem. Ik denk dat hij met veel vraagtekens over zijn ploegmaat gaat slapen."

  Dit zei de Nederlandse wielerjournalist Thijs Zonneveld op Twitter: