Patrick Lefevere: "Ik heb nog nooit zoveel mannen zien wenen"

  6 jaar na Michal Kwiatkowski ziet Patrick Lefevere weer een regenboogtrui zijn team op komen. "Julian zal een heel mooie wereldkampioen worden."

  "Ik vind het een zeer mooi podium, vooral die eerste plaats", lacht Patrick Lefevere, de grote baas bij Deceuninck-Quick Step.

   

  "Hij is op het perfecte moment gegaan en niemand kon hem volgen. Ik vreesde dat ze achter hem nog zouden samenrijden en dat Roglic misschien het gat zou toerijden, maar ik denk dat niemand beter kon."

   

  "Van Van Aert had ik het meeste schrik, maar er was er eentje beter. Op dat soort hellingen zijn er weinig renners die Julian kunnen volgen."

   

  "Hij reageerde heel emotioneel, kon niet stoppen met wenen. "Ben je trots op mij", zei hij steeds. Natuurlijk ben ik dat. Ik denk niet dat ik al zoveel mannen heb zien wenen als vandaag, want mijn hele staf was  hier aanwezig."

  "Hij wordt zeker een heel mooie wereldkampioen"

  Patrick Lefevere is gelukkig dat de regenboogtrui weer naar Deceuninck-Quick Step komt. "Ik ben gek op die trui. Wij blijven toch een Belgische ploeg met Vlaamse sponsors. Het zal een machtig gevoel geven dat we straks al die klassiekers met de wereldkampioen kunnen rijden."

   

  "Julian was vorig jaar al de beste eendagsrenner ter wereld. Hij zal zeker een zeer mooie wereldkampioen worden."