Ga naar de inhoud

Flipkens heeft het even gehad: "Heb 9 of 10u op gravel kunnen staan"

Kirsten Flipkens beleefde nog niet vele plezier op gravel dit seizoen.

Voor Kirsten Flipkens was het enkeltoernooi op Roland Garros voorbij voor het goed en wel begonnen was. Dat hoeft weinig verbazing op te wekken voor wie de omstandigheden kent waarin ze zich moest voorbereiden. Na haar match deed ze haar verhaal.

Kirsten Flipkens verloor in de eerste ronde in Parijs in twee korte sets van Joelija Poetintseva, de nummer 27 van de wereld: 6-1 en 6-2. Ze reageerde zelf gelaten op de persconferentie achteraf.

 

"Ik moet dit accepteren na alles wat ik heb meegemaakt de laatste weken. Ik heb niet de voorbereiding gehad die ik wou. In totaal heb ik 9-10 uur op gravel gespeeld (na de US Open). Dat is natuurlijk niet genoeg. Zeker op die ondergrond heb ik matchen en trainingsarbeid nodig."

 

Het verhaal van Flipkens op de US Open is ondertussen bekend. Omdat  ze in contact kwam met Benoît Paire moest ze 8 dagen in quarantaine op haar kamer in plaats van naar huis te kunnen. Maar ook daarna zat het niet mee.

 

"Eerst werd ons in New York gezegd dat ze een gravelbaan voor ons zouden zoeken en dat we de fitness konden blijven gebruiken, maar uiteindelijk moesten we 8 dagen op onze hotelkamer blijven. We hadden enkel een fiets."

Het is de afgelopen tijd mentaal echt moeilijk geweest. De kans is heel groot dat het voor mij na het dubbelspel in Parijs gedaan is voor dit seizoen.

"Ik wist dat ik niet de pannen van het dak zou spelen"

"In het buitenland opgesloten zitten is mentaal al moeilijk. Door de situatie miste ik de kwalificaties voor het toernooi van Rome en dan moest beslissen of ik naar Rome zou gaan voor het dubbelspel."


"Ik heb dat gedaan, maar uiteindelijk besliste Elise Mertens dan dat ze niet zou dubbelen. Geen verwijt  naar haar, maar ik speelde er niet en er was ook niet meteen een vlucht terug."


"Ook hier in Parijs moest ik opnieuw 24 uur in quarantaine. Dat werd uiteindelijk 28 uur en door de regen konden we maar kort trainen. Dan weet je gewoon dat je niet de pannen van het dak zal spelen. Toch heb ik al slechter gespeeld dan vandaag."


"Maar eerlijk gezegd ben ik blij dat er geen toernooien meer op de planning staan. Het is de afgelopen tijd mentaal echt moeilijk geweest. De kans is heel groot dat het voor mij na het dubbelspel in Parijs gedaan is voor dit seizoen."