Benito Raman krijgt na 0 op 6 al nieuwe coach bij Schalke, Wilmots wordt genoemd

  De 48-jarige David Wagner was sinds begin vorig seizoen in Schalke aan de slag.

  De Duitse competitie is nog maar 2 speeldagen ver of Schalke 04 heeft zijn coach al geslachtofferd. David Wagner (48) hoeft na 2 nederlagen en liefst 11 tegendoelpunten niet meer voort te doen. Het team van Benito Raman beleeft zo "de slechtste start in de Bundesligageschiedenis".

  Op de openingsspeeldag verloor Schalke met liefst 8-0 uit bij Bayern München, gisteren werd er in eigen huis voor een leeg stadion met 1-3 bakzeil gehaald tegen Werder Bremen.

   

  Met slechts 1 doelpunt en liefst 11 tegendoelpunten in amper 2 duels liet Schalke de slechtste competitiestart in de geschiedenis van de Bundesliga noteren.

   

  Raman mocht op speeldag 1 25 minuten meedoen, gisteren werd de Belg bij de rust en een 0-2-achterstand gewisseld.

   

  "We hadden gehoopt dat we met David Wagner voor een sportieve ommekeer zouden kunnen zorgen", liet sportdirecteur Jochen Schneider weten. "Helaas leverden de eerste 2 speeldagen van het nieuwe seizoen niet de verhoopte resultaten op. Desondanks was het een moeilijke beslissing."

   

  De bijna 49-jarige Wagner was sinds begin vorig seizoen in Gelsenkirchen aan de slag. Ook zijn assistenten Christoph Bühler en Frank Fröhling werden buiten de deur gezet.

  Neemt clubicoon Marc Wilmots over?

  De club hoopt de komende dagen een nieuwe technische staf aan te stellen. Als mogelijke opvolger wordt ook voormalig bondscoach en Schalke-icoon Marc Wilmots genoemd, naast Sandro Schwarz, Manuel Baum en Alexander Zorniger.

   

  Na 58 seizoenen in de Bundesliga is Wagner nog maar de 4e trainer ooit die na 2 speeldagen weggestuurd wordt. Rinus Michels (FC Keulen 1983), Morten Olsen (FC Keulen 1995) en Dieter Hecking (Hannover 2009) gingen hem voor. De voormalige profvoetballer had in de Veltins Arena nog een overeenkomst tot medio 2022.