Verdasco mag niet spelen in Parijs na "vals positieve" coronatest: "Heel frustrerend"

  Verdasco begrijpt de beslissing niet.

  De Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-58) mag niet deelnemen aan Roland Garros na een positieve coronatest. De 36-jarige tennisser raakte in augustus al besmet maar was ondertussen hersteld. Hij denkt dan ook dat de test een verkeerd resultaat gaf, maar de organisatie wil hem niet opnieuw testen. "Ik ben gefrustreerd en verontwaardigd."

  Verdasco raakte in augustus besmet met het coronavirus, maar hij vertoonde nooit verschijnselen. Na een periode in isolatie testte de Spanjaard weer negatief en hervatte hij de trainingen met het oog op Roland Garros.

   

  Afgelopen week onderging hij na zijn afreis naar Parijs een nieuwe test en die was weer positief. Hierdoor mag hij van de organisatie niet deelnemen aan het grandslamtoernooi. Verdasco wil graag opnieuw getest worden om elk risico op een valselijk positief resultaat uit te sluiten. De organistaie ging hier echter niet op in en hield vast aan zijn uitsluiting. De Spanjaard onderging intussen op eigen initiatief meerdere tests bij verschillende centra die stuk voor stuk negatief waren.

   

  "Ik wil mijn volledige frustratie en verontwaardiging over de Roland Garros-organisatoren uiten", laat Verdasco in een mededeling weten. "Zij ontnemen mij het recht deel te nemen aan dit belangrijke event zonder dat ze mij de kans gaven me opnieuw te laten testen. Dat had kunnen bewijzen dat de eerste test een valselijk resultaat gaf."

  Een open brief van Fernando Verdasco