Japanse premier: "Spelen zullen bewijs zijn van overwinning op de pandemie"

    De nieuwe Japanse premier Yoshihide Suga heeft laten weten dat zijn land "vastbesloten" is om volgende zomer de Olympische Spelen in Tokio te organiseren. "Dat zal het bewijs zijn van de overwinning van de mensheid op de pandemie", zei hij in een videoboodschap.

    De Spelen van Tokio moesten normaal deze zomer plaatsvinden, maar door de coronacrisis was dat onmogelijk. De Spelen werden een jaar uitgesteld, maar ook over de haalbaarheid daarvan zijn er nog veel vraagtekens.

     

    Suga maakt zich toch sterk dat de Spelen van Tokio 2021 er zullen komen.    "Japan is vastbesloten om volgende zomer de Olympische en Paralympische Spelen te organiseren", vertelde Suga in een vooropgenomen videoboodschap tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. "Het zal het bewijs zijn van de overwinning van de mensheid op de pandemie."