Boston Celtics houden finaledroom levend na knalprestatie van Tatum

  Feest bij de Boston Celtics.

  De Boston Celtics hebben de vijfde match in de conferencefinale tegen de Miami Heat gewonnen. Het werd 121-108. Een noodzakelijke zege want anders moesten de Celtics de bubbel verlaten. De absolute uitblinker was Jayson Tatum met 31 punten en 10 rebounds.

  De Boston Celtics stonden met de rug tegen de muur. Tegenstander Miami Heat heeft nog maar een zege nodig voor een plaats in de finale. Bij de rust zag het er niet goed uit voor Boston. De Celtics keken tegen een achterstand van 7 punten aan, maar in een erg sterk derde kwart konden ze de partij doen keren.

   

  Absolute uitblinker bij de Celtics was Jayson Tatum, met 31 punten en 10 rebounds. Zijn ploegmaat Jaylen Brown moest met 28 punten en 8 rebounds amper onderdoen.

   

  Daarmee komen de Celtics in de onderlinge confrontaties terug tot 3-2. Het team moet dus ook zeker de 6e match winnen om nog kans te maken op een finaleticket. Anders is die plaats voor de Miami Heat.

   

  Als de Celtics toch nog de finale halen, wordt dat de eerste in tien jaar en de 22e in de clubgeschiedenis. Met 17 titels zijn ze recordhouder in de NBA, de laatste dateert wel al van 2008.

  Enkele hoogtepunten van de Boston Celtics