Ivan Leko: "Refaelov niet laten starten was een fout van mij"

  Antwerp won gisteren met 1-3 bij Kortrijk, maar het kon pas na de rust het verschil maken. "We speelden te veel met de lange bal en dat was mijn fout", slaat trainer Ivan Leko mea culpa voor de slechte eerste helft.

  Leko: "Wou powervoetbal spelen en daar is Refaelov het type niet voor"

  De inbreng van Lior Refaelov aan het begin van de tweede helft deed de match tussen Kortrijk en Antwerp kantelen. De bezoekers bogen een 1-0-achterstand nog om in een 1-3-overwinning. Refaelov had een voet in elke goal.

   

  "Refaelov is niet aan de match begonnen omdat we beslist hadden powervoetbal te spelen en daar is hij niet het type speler voor", verklaart coach Leko zijn keuze. "Ik heb hem tijdens de rust gezegd dat dat een fout van mij was."

   

  "Onze eerste helft was echt niet goed. We speelden te veel met de lange bal. Ik wou het doen zoals in de laatste 30 minuten tegen Eupen, maar dit team is gemaakt om de bal rond te laten gaan. Ik heb respect voor het resultaatvoetbal dat hier in het verleden gespeeld werd, maar nu wil ik het anders doen."

  In de tweede helft zijn we écht beginnen voetballen.

  Ivan Leko - Trainer Antwerp

  "In de tweede helft speelden we met een andere mentaliteit en gingen we écht voetballen. We gingen spelen zoals we ook trainen. Ik ben blij voor de jongens dat we toch nog gewonnen hebben. Het was niet makkelijk om het spelplan helemaal om te gooien, maar het is hen gelukt en ik ben trots op hen."


  "De reactie van mijn spelers was top. Dat wil zeggen dat ze geloven waar we voor werken."

  Refaelov: "Ik probeer het positief te bekijken"

  Lior Refaelov ontpopte zich in de tweede helft dus tot man van de match.

   

  "Natuurlijk wil ik altijd spelen, maar ik probeer het positief te bekijken" zegt hij. "Het seizoen is nog lang. Het belangrijkste is dat ik kon invallen en de match mee kon veranderen."

   

  "We moeten op deze manier verder blijven werken. We moeten in onszelf en de manier van trainen blijven geloven. De bal mag niet gewoon weggetrapt worden. We moeten creatief voetballen en van achteruit opbouwen. Dat heeft tijd nodig."

  Het belangrijkste is dat ik de match mee kon veranderen.

  Lior Refaelov