Straf! Wereldkampioen indoorroeien sneller dan Van der Poel in de Container Cup

  Ward Lemmelijn met zijn toptijd.

  Alleskunner Mathieu van der Poel leek in het voorjaar een niet te kloppen tijd te hebben neergezet in de Container Cup. Records zijn er om gebroken te worden en dat deed Ward Lemmelijn, de Belgische wereldkampioen indoorroeien bij de beloften. Hij deed maar liefst 42 seconden beter dan Van der Poel over de 7 disciplines.

  Tijdens de coronalockdown namen Belgische (en Nederlandse) topsporters het tegen mekaar op in een compacte zevenkamp voor het VIER-programma "Container Cup". 

   

  Alleskunner Mathieu van der Poel bewees toen nog maar eens dat hij van alle markten thuis is. Met een knaltijd van 8'50"02 liet hij alle concurrenten ver achter zich. 

   

  Op dit moment reist de Container Cup van de ene studentenstad naar de andere en proberen meer dan 100 Vlaamse en Brusselse studenten de toptijd van Van der Poel te benaderen.

   

  Records zijn er om gebroken te worden en Ward Lemmelijn deed dat dan ook. Hij deed over de 1.500m lopen, monkeybars, golfen, 1.000m roeien, schieten, bench press en 3.000m fietsen maar liefst 42 seconden minder lang dan Van der Poel. Straf!