Jess Thorup: "Gent is afgesloten hoofdstuk, maar 24 oktober is wel belangrijke match"

  Een maand na zijn ontslag in Gent staat Jess Thorup nu op het oefenterrein van Genk.

  Op zijn eerste persconferentie als coach van Racing Genk is Jess Thorup nog een keer teruggekomen op zijn ontslag bij AA Gent. "Het was de eerste keer dat me dat overkwam", zei de 50-jarige coach, die twee weken geleden voor het eerst van de interesse van Genk hoorde.

  Nauwelijks een maand na zijn ontslag bij AA Gent is Jess Thorup al terug in ons land. Vanmiddag gaf hij tekst en uitleg als trainer van Racing Genk.

   

  "Ik ben heel gelukkig om terug in België te zijn. Ik ben hongerig om terug te komen en mijn potentieel als trainer te tonen", zo vertelde de Deense trainer Jess Thorup bij zijn voorstelling.

   

  Thorup hoorde vorige week voor het eerst van de interesse van Genk. "Ik zei toen meteen tegen mezelf dat dit mijn eerste prioriteit zou zijn. De laatste twee jaar heb ik hier alleen positieve dingen gehoord, naast de manier waarop ze speelden als kampioen."

   

  "Ik kan niet wachten om samen met de club in de juiste richting te ontwikkelen en resultaten te halen.

  Vanmiddag stond Jess Thorup voor het eerst op het oefenterrein van Racing Genk. Goed op tijd: 20 minuten voor de training begon.

  Reünie met Paul Onuachu

  In Genk komt Jess Thorup onder anderen aanvaller Paul Onuachu tegen, waar hij in eigen land nog bij FC Midtjylland mee samenwerkte.

   

  "Ik ken hem inderdaad al, maar ik denk dat ik hem nog verder kan brengen in zijn ontwikkeling", zei de coach. "We hebben een heel jong team, maar je ziet dat er veel potentieel en mogelijkheden zijn."

   

  "Ik heb een heel goed gevoel over het potentieel en de kwaliteit in de kern. Ik begin met de spelers die ik heb en wil ze een faire kans geven."

  Paul Onuachu scoorde vorig weekend nog tegen KV Mechelen (3-1).

  "Even weggebleven van het voetbal"

  Na bijna twee jaar moest Jess Thorup vorige maand AA Gent verlaten. "Het was de eerste keer in mijn carrière als coach dat ik ontslagen werd", licht de Deen toe. 

   

  "Ik heb er met veel collega's en vrienden over gesproken, maar soms is er iets wat niet in je handen ligt. Ik heb de laatste vier weken vooral tijd met mijn familie gespendeerd en ben even weggebleven van het voetbal."

   

  "Voor mij is AA Gent een afgesloten hoofdstuk. Al spelen we op 24 oktober een belangrijke match", knipoogt Thorup. Op de 10e speeldag gaat hij met Racing Genk op bezoek in Gent.

   

  Eerst volgt zijn vuurdoop. Nu maandag krijgt Genk op de 7e speeldag Oostende over de vloer.

  Thorup: "Kan niet wachten om te starten"