Rode Duivels oefenen op 8 oktober tegen Ivoorkust en niet Nieuw-Zeeland

  Vanwege het coronavirus heeft Nieuw-Zeeland zich teruggetrokken voor de oefeninterland van 8 oktober in Brussel. Met Ivoorkust heeft de Belgische bond al meteen een vervanger gevonden.

  "We zijn bijzonder ontgoocheld dat we deze beslissing moeten nemen, maar we doen dit in het belang van onze spelers", zegt de CEO van de Nieuw-Zeelandse voetbalbond over het forfait.

   

  "Het is in de gegeven omstandigheden onmogelijk om voldoende spelers naar België te laten overkomen en daarna tijdig weer af te leveren aan hun clubs zonder dat ze aan hun clubverplichtingen verzaken."

   

  België zal nu sparren tegen Ivoorkust, de nummer 60 op de FIFA-ranking. "Dat is een sterke ploeg met spelers van het hoogste niveau, die op dit moment sterk presteren, zoals Wilfried Zaha (Crystal Palace) en Nicolas Pépé (Arsenal)."

   

  "Het is ook de perfecte sparringpartner voor onze eerste interlandperiode, waarin we 3 wedstrijden spelen. Hopelijk is er ook een kans om een aantal fans binnen te laten. Dat is toch iets waar we allemaal naar uitkijken."

   

  België speelde nog maar 1 keer tegen Ivoorkust. In 2014 werd het in een oefenmatch in Brussel 2-2, met Belgische goals van Fellaini en Nainggolan.