Bondscoach Verbrugghe: "Dit zilver smaakt naar meer voor zondag"

  Op zijn 2e WK tijdrijden als bondscoach moest Rik Verbrugghe opnieuw genoegen nemen met het zilver. "In het begin was er toch wat ontgoocheling, maar achteraf mogen we trots zijn."

  Rik Verbrugghe had stiekem op een eerste regenboogtrui als bondscoach gehoopt. "Het is mooi dat je een medaille pakt, maar 2e is altijd wat vervelend."

   

  "Ik denk dat ook Wout graag gewonnen had. Hij rijdt een prachtige wedstrijd, maar Ganna is de terechte winnaar. Daar was niets aan te doen, 25 seconden is toch veel."

   

  "Ook Campenaerts wou op het podium (hij werd 8e), dus hij is ontgoocheld. Hij miste die superdag. Maar hij hoort nog altijd bij de betere tijdrijders ter wereld. Daar moet hij op voortbouwen."

  "Nu alles op goud voor zondag"

  De tijdrit was met het oog op zondag ook een uitstekende test. "Het heeft mij gerustgesteld dat Wout hersteld is van de Tour. Dit zilver smaakt alvast naar meer."

   

  "Ik denk dat we een mooie ploeg hebben voor zondag en dat ik iedereen op 1 lijn zal krijgen om te strijden voor het goud. Die titel is het belangrijkste."