Thomas (4e) reed tijdrit zonder wattagemeter: "Iemand heeft het verkloot"

  Geraint Thomas strandde op een zucht van een medaille op het WK tijdrijden. Hoe anders had het kunnen lopen als hij zijn Garmin had gehad. In de chaos voor de start ging die verloren. "Ik heb blind moeten rijden."

  "Ik was er dichtbij", zegt Geraint Thomas na zijn 4e plaats aan Cyclingnews. "Spijtig dat ik mijn Garmin (zijn wattagemeter) niet meehad. Ik moest volledig blind rijden, dus dat was wat frustrerend."

   

  Maar hoe is dat zover kunnen komen? "Ik reed de opwarming op een andere fiets en toen ik naar mijn wedstrijdfiets overstapte, was mijn metertje nergens. Iedereen liep door elkaar om het te zoeken. Iemand heeft het duidelijk verkloot, maar dat gebeurt nu eenmaal."

   

  De aanloop naar de tijdrit verliep chaotisch voor Thomas. "Pas 3 minuten voor de start kreeg ik mijn wedstrijdfiets. Ze hebben mij nog een reservemetertje gegeven, maar dat was te groot en ik kreeg het niet meer bevestigd."

   

  "Uiteindelijk ben ik nog blij met hoe ik mijn race kon indelen. Het is frustrerend als je zo dicht bij een medaille komt, maar het is in ieder geval bemoedigend met het oog op de Giro, waar er veel tegen de klok gereden moet worden."