Duplantis hoeft maar over 5,82 meter te springen, Broeders 5e in Doha

  Wereldrecordhouder Armand Duplantis loopt aan voor zijn sprong.

  In Doha hebben de atleten het Diamond League-seizoen afgesloten. Wereldrecordhouder Armand Duplantis won opnieuw het polsstokspringen, op de 800 meter liep Faith Kipyegon naar de snelste tijd van het jaar en op de 100 meter overtrof olympisch kampioene Elaine Thompson haar landgenote Shelly-Ann Fraser-Pryce.

  VIDEO: Uitgebreide samenvatting slotmanche Diamond League

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Kendricks en Lavillenie over zelfde hoogte als Duplantis

  Veel toppers lieten de Diamond League-meeting in Qatar links liggen, de polsstokspringers niet. Voor wereldrecordhouder Armand Duplantis volstond een sprong over 5,82 meter, hij amuseerde zich wel kostelijk.

   

  Wereldkampioen Sam Kendricks en de Franse oudgediende Renaud Lavillenie deden even goed als Duplantis, maar dan in 3 pogingen. Duplantis was in een keer over 5,82 meter gesprongen.

   

  Ook Ben Broeders sprong mee. Zijn Belgisch record van vorige week in Rome (5,80 meter) scherpte hij niet aan, 5,82 meter was te hoog gegrepen. Op 5,71 meter bleef de lat wel een keer liggen.

  Twee Keniaanse atletes liepen nog een beste wereldjaarprestatie. Faith Kipyegon won de 800 meter in 1'57"68. Op de 3.000 meter finishte Hellen Obiri in 8'22"54.

  Faith Kipyegon wint de 800 meter.

  Op de 100 meter dook Elaine Thompson als enige onder de 11 seconden. De olympische kampioen sprintte naar de chrono 10"87, goed voor haar 14e zege op een Diamond League. Daarmee doet ze beter dan haar landgenote Shelly-Ann Fraser-Pryce. Zij won 13 keer een Diamond League-race.