Anderlecht ziet ook Dauda wegvallen met corona: "Qua aantal en ervaring wordt het krap"

  Ook Mohamed Dauda moet in quarantaine vanwege corona.

  De corona-uitbraak bij Anderlecht blijft voor slachtoffers zorgen. Aanvaller Mohamed Dauda is het laatste slachtoffer. Trainer Vincent Kompany probeert deze tegenslag zoals altijd met een positieve blik te benaderen. "Ik heb alle vertrouwen in de spelers die overblijven."

  Mohamed Dauda is al de 9e speler van Anderlecht die in quarantaine moet vanwege corona, na onder meer Zulj, Verschaeren en Vlap. Die laatste was bij zijn laatste test wel negatief. "Maar het is niet zo dat je uit je bed stapt en een paar dagen later een match kunt spelen", zegt Vincent Kompany.

   

  Nog geen Vlap dus tegen Eupen en mogelijk ook geen Bakkali, al liep Kompany wat hem betreft iets te hard van stapel. "Hij heeft een verkoudheid en is uit voorzorg naar huis gestuurd. We moeten de testen van vandaag afwachten. Als die negatief is, komt Bakkali gewoon bij de groep."

   

  "Maar als ik een speler nog maar met zweet op zijn voorhoofd zie, denken we hier al aan Covid." Dat onderstreept Kompany later in de persconferentie nog met een kwinkslag, toen een journalist plots moest hoesten? "Wie was dat? Bij ons zou je al niet meer binnen mogen", verliest de coach er zijn goede luim niet bij.

   

  "We proberen hier het risico op nieuwe gevallen zo laag mogelijk te houden, maar bij elke nieuwe test vrees je toch het ergste. We zijn mentaal voorbereid op elk scenario."

  Wie hoestte daar? Bij ons zou je al niet meer binnen mogen!

  Een grapje van Vincent Kompany op de persconferentie

  "Ik heb vertrouwen in al mijn spelers"

  Het tekent hoe Kompany aan deze tegenslag opnieuw een positieve draai probeert te geven. "Puur qua aantal en ervaring wordt het inderdaad krap, maar ik ga hier niet over klagen."

   

  "Ik vraag van al mijn spelers dat ze altijd inzetbaar zijn. Ik heb vertrouwen in elk van hen. Als ik Sardella achterin moet zetten, dan doe ik dat. Als ik hetzelfde met Kana moet doen, heb ik daar ook vertrouwen in."

   

  "Het is ook geen probleem van fitheid, maar wel van corona." De enige uitzondering is Adrien Trebel, die geblesseerd moet afhaken. "Hij raakt wellicht niet klaar, maar we proberen hem wel zo snel mogelijk klaar te stomen."

   

  "Adri is een klein probleem voor de korte termijn. Maar de jongens die wél beschikbaar zijn, zijn allemaal fit en hebben honger."