"AA Gent had last van plankenkoorts en schoot zichzelf in de voet"

  "Een paar jongens haalden Champions League-niveau, maar zeker niet allemaal."

  Wim De Decker likt zijn wonden na de 1-2-thuisnederlaag tegen Dinamo KIev in de play-offs van de Champions League. "We hebben het vooral onszelf zeer moeilijk gemaakt", zei de coach van Gent op de persconferentie.

  AA Gent kon woensdagavond niet voorkomen dat Dinamo Kiev twee keer scoorde in de Ghelamco Arena en daardoor met meer dan een voet in de groepsfase van de Champions League staat.

   

  "Dit is natuurlijk wat we liefst wilden vermijden. Al wat we voor de match gezegd hadden, is uitgekomen: Dinamo is een ploeg die op de fouten wachtte die wij maakten", zei Wim De Decker na de wedstrijd.

   

  "Het eerste tegendoelpunt, al na 10 minuten, was te vermijden. We verdedigden te laks. We waren nerveus, ik zag wat plankenkoorts."

   

  "Maar daarna, na een minuut of 20, vonden we de vrije ruimtes en net voor de rust kwamen we langszij. Je hoopt die lijn in de tweede helft door te trekken, maar we schoten onszelf in de voet."

   

  "De tweede gele kaart van Bezoes maakte het heel moeilijk voor ons. Je probeert met 10 man op de 1-1 te spelen, maar slikt toch de 1-2, hoewel je eigenlijk weinig weggeeft. Al geef ik toe dat we zelf ook weinig creëerden."

  "We krijgen een tik"

  Met een 1-2-nederlaag en een trip naar Kiev zijn de kansen van AA Gent om door te stoten verschrompeld.

   

  De Decker: "Het wordt heel moeilijk, net omdat we het onszelf zo moeilijk gemaakt hebben. Héél moeilijk. Een paar jongens haalden het niveau voor een Champions League-wedstrijd, maar zeker niet allemaal."

   

  "Maar het zou flauw zijn om te zeggen dat we in de terugmatch niks meer gaan proberen. We gaan er zeker nog het beste van maken, ook al ben ik nu ontgoocheld, net zoals iedereen hier."

   

  Na het ontslag van Jess Thorup en Laszlö Bölöni knoopte Gent aan met winst in de competitie. Maar de trein staat nog niet op de rails.

   

  "Ik had het gevoel dat we goed bezig waren. Zo'n proces kan versneld worden door goeie resultaten, maar vandaag verliezen we. We hebben een tik gekregen. En ik herhaal: door onszelf in de voet te schieten", besloot De Decker.

  De Decker op de persconferentie:

  Owusu en Kleindienst op de persbabbel: