Trainers kunnen in Champions en Nations League 5 keer blijven wisselen

  De UEFA houdt dit seizoen vast aan het systeem met 5 wissels per match. De nieuwe regel werd na de coronapauze ingevoerd om de spelers wat te ontlasten nu de kalender overvol zit. Of ook op het EK in 2021 5 keer gewisseld zal mogen worden, is nog niet beslist.

  De UEFA zat vandaag samen in Boedapest. Daar werd dus beslist om de regel rond de 5 wissels dit seizoen te behouden in UEFA-competities, zoals dus onder andere de Champions League en de Nations League. De regel geldt ook in de barragewedstrijden voor het EK, de EK-kwalificaties bij de vrouwen, de Europa League en de Champions League voor vrouwen.

   

  Verschillende coaches, waaronder Didier Deschamps (Frankrijk), Joachim Löw (Duitsland) en Luis Enrique (Spanje), hadden aangedrongen op een verlenging van de regel en krijgen hun zin. Of er ook op het komende EK 5 wissels mogelijk zullen zijn, moet nog bekeken worden.

   

  Ook in veel nationale competities, zoals de Ligue 1, La Liga en de Bundesliga, hanteren ze deze regel. In de Premier League en Jupiler Pro League gelden drie wissels.