Suarez bij afscheid: "Heel trots op mijn plek in de geschiedenis van Barcelona"

  Suarez poseert bij de 13 trofeeën die Barcelona won sinds 2014

  Luis Suarez heeft op een persconferentie officieel afscheid genomen van FC Barcelona. De Uruguayaanse topspits is duidelijk geëmotioneerd bij zijn vertrek: "Spelen voor FC Barcelona was altijd mijn droom."

  Na 6 seizoenen komt er een punt achter de carrière van Luis Suarez bij Barcelona. Trainer Ronald Koeman rekent niet langer op de 33-jarige spits, die plaats moet ruimen voor de jongere generatie.

   

  Gisteren nam hij al afscheid van zijn ploegmaats en beste vriend Lionel Messi. Vandaag gaf hij nog een officieel persmoment.

   

  Suarez kijkt met trots terug op zijn periode bij de Catalanen: "Spelen voor FC Barcelona was altijd mijn droom. Ik had nooit gedacht zulke mooie statistieken te halen. Ik ben trots op mijn plaats in de geschiedenis van de club."

  Suarez: "Wil Barcelona het vuur aan de schenen leggen"

  De Uruguayaan verkast naar Atletico Madrid, maar had nog aanbiedingen op zak: "Toen de club me liet weten niet meer op me te rekenen, heb ik veel telefoontjes gehad." 


  "Maar ik wilde enkel naar een ploeg gaan die de grote 2, FC Barcelona en Real Madrid, het vuur aan de schenen kan leggen. Daar twijfel ik in het geval van Atletico niet aan. Ik begin bij Atletico aan een nieuwe uitdaging en heb daar heel veel zin in."


  FC Barcelona speelt in november tegen Atletico Madrid op de tiende speeldag van La Liga. Een wedstrijd waar Suarez naar uitkijkt: "Ik ben er zeker van dat het een mooie wedstrijd wordt."

  FC Barcelona eert Suarez op Twitter: