KRC Genk vist Jess Thorup weer op als nieuwe hoofdtrainer

  Jess Thorup heeft slechts 34 dagen zonder werk gezeten.

  KRC Genk heeft Jess Thorup (50) aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De Deen, die ruim een maand geleden opzij werd geschoven in Gent, begint in Genk aan een nieuw avontuur. Hij heeft een contract getekend tot midden 2023. Morgenmiddag staat hij een eerste keer op het trainingsveld in Genk.

  Na een kwakkelende start van het seizoen nam KRC Genk na net geen jaar afscheid van coach Hannes Wolf. "Genk zal de tijd nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer, die van onze ploeg weer een herkenbaar en strijdbaar geheel kan maken", klonk het.

   

  Maar lang heeft die zoektocht niet geduurd: omdat Frank Vercauteren van de Genkse shortlist viel, bleef Jess Thorup over als gedoodverfde kandidaat. De Deense coach moest dit seizoen snel ophoepelen bij Gent na een gemiste competitiestart. 

   

  Thorup moet de Genkse trein weer op de rails krijgen. Hij maakte bij Gent indruk met zijn offensieve voetbal, goed voor twee Europese tickets. Morgen wordt Thorup officieel voorgesteld in Limburg.