Geheim van Alpecin-Fenix? "Vriendengroep met uitstraling WorldTour-niveau"

  De drie nationale kampioenen van Alpecin-Fenix: Meisen, Van der Poel en De Bondt.

  Met Marcel Meisen in Duitsland, Mathieu van der Poel in Nederland en Dries De Bondt in België heeft Alpecin-Fenix drie nationale kampioenen rondrijden. In Extra Time Koers gaf Adrie van der Poel een blik op de interne keuken. 

  Met onder meer drie nationale truien en twee ritten in de Tirreno-Adriatico mocht Alpecin-Fenix dit seizoen al 10 keer vieren.

   

  "Het is heel langzaam opgebouwd", zegt Adrie van der Poel. "Er wordt steeds goed gekeken welke renners op dat moment in de ploeg passen om elk jaar een stap vooruit te zetten."

   

  "De ploeg straalt echt WorldTour-niveau uit: van de omkadering tot het materiaal. De gebroeders Roodhooft laten niets aan het toeval over."

   

  "En het is ook een echte vriendengroep. Sommige renners rijden anderhalf uur met de auto om in groep te kunnen trainen. Dat zijn de kleine dingen die het verschil maken."

   

  Heeft Mathieu van der Poel een vinger in de pap te brokken bij de transfers? "Soms wel, soms niet", geeft vader Van der Poel toe. "Je kan niet altijd Mathieu volgen."

   

  "Maar met Tim Merlier en Jasper Philipsen erbij is er wat druk van de schouders van Mathieu. Vorig jaar moest Mathieu het in 90 procent van de wedstrijden afmaken, nu kan hij beter zijn etappes kiezen en relaxter fietsen."

  Met Tim Merlier en Jasper Philipsen erbij is er wat druk van de schouders van Mathieu.

  Van der Poel: "Het wordt tijd om de Tour te ontdekken"

  De uitstraling van de WorldTour, maar toch nog steeds een procontinentale ploeg: tijd voor verandering? "De WorldTour-status kost alleen maar geld", wuift Adrie van der Poel het aanbod weg.

   

  "Een WorldTour-ploeg moet overal naartoe en als je niet komt, krijg je een boete. En we hebben nog geen ploeg om de drie grote rondes te rijden. Wij doen overal goed mee, dus hebben dat statuut nog niet echt nodig."

   

  "Maar het wordt wel eens tijd om de Tour te ontdekken. En dan moeten we als ploeg één ritzege proberen te halen. Hoeveel ploegen zijn er dit jaar niet met lege handen naar huis gegaan? Dan is met één ritzege je Tour al geslaagd."