FC Emmen haalt zijn gram en mag met naam van seksshop op shirts voetballen

  FC Emmen mag dit voetbalseizoen toch met de naam van online seksshop EasyToys op het shirt spelen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de KNVB en de eredivisieclub.

  Het conflict tussen de voetbalbond en Emmen speelt al enige weken. De KNVB vindt het "niet gepast" dat FC Emmen voor een shirtsponsor kiest die "in verband kan worden gebracht met de seksindustrie".

   

  Volgens het bestuur betaald voetbal van de KNVB past dat niet binnen het uitgebreide sponsoringreglement waar alle clubs zich aan moeten houden.

   

  Dinsdag zaten de KNVB en Emmen ook al bij elkaar. Uitkomst van dat gesprek was dat de KNVB in december met alle clubs, tijdens de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV), het betreffende artikel uit het sponsorreglement gaat bespreken.

   

  De KNVB geeft nu toch toestemming omdat in de overeenkomst tussen FC Emmen en EasyToys over veel zaken al duidelijke afspraken gemaakt waren.

   

  "Zo wilden beide partijen in eerste instantie een driejarige verbintenis aangaan. Na het overleg van donderdag is die overeenkomst naar één jaar teruggedraaid en zullen er wijzigingen worden doorgevoerd in het geval dat vanuit wet- en regelgeving nodig blijkt."

   

  "Als de AVBV zich in december heeft gebogen over het sponsoringreglement en er geen verdere bezwaren ten tonele komen, kan de overeenkomst tussen FC Emmen en EasyToys alsnog worden opgetrokken naar drie jaar", meldt de voetbalbond.