Coronavirus zet Champions League basketbal in een nieuw jasje

  De Champions League basket krijgt voor het seizoen 2020-2021 een aangepast format als gevolg van de coronapandemie. In een normaal seizoen wordt de Champions League gespeeld in vier groepen van acht ploegen. Komend seizoen worden dat acht groepen van vier teams.

  "De wijziging laat toe om wekelijks te spelen en het aantal verplaatsingen in te perken. Bedoeling is om de volledige afwerking van het seizoen veilig te stellen", klinkt het.

   

  Oostende komt in groep H terecht met het Spaanse San Pablo Burgos, het Italiaanse Brindisi en het Turkse Darussafaka.

   

  Bergen treft vrijdag in de tweede kwalificatieronde het Deense Bakken Bears. Als het zich kwalificeert, ontmoet het in groep A het Spaanse Tenerife, het Italiaanse Sassari en het Turkse Galatasaray.

   

  Het reguliere seizoen van de Champions League basket begint op 20 oktober.