Briels: "We tonen nog niet alles, we houden wat achter de hand voor de Spelen"

  Thomas Briels (archief): "We houden een goed gevoel over."

  Met een 6-1-overwinning en een 1-1-gelijkspel tegen Duitsland hebben de Red Lions hun koppositie in de Hockey Pro League verstevigd. Thomas Briels is dan ook tevreden over de eerste interlands na de coronapauze. "We halen nog niet ons topniveau, maar we hebben veel plezier gemaakt."

  De Olympische Spelen moesten deze zomer het hoogtepunt worden voor de Red Lions, maar de coronacrisis dwarsboomde de Europese- en wereldkampioen. Na 7 maanden zonder interland konden de Belgische hockeymannen eindelijk weer opwarmen met een tweeluik tegen Duitsland.

   

  Na een overtuigende 6-1-zege volgde een 1-1-gelijkspel. Waar zat het verschil? "Die 6-1-uitslag was niet representatief, want Duitsland heeft zeker in de eerste helft goed gespeeld", zegt Thomas Briels. "In het derde kwart vliegen er plots 3 goals in 4 minuten binnen. Dat maakt het wel wat gemakkelijker."

   

  "In onze tweede wedstrijd zat er meer in, zeker in het vierde kwart. Toen hebben we echt gedomineerd en hebben we veel kansen gehad, maar botsten we op een heel sterke doelman.'

   

  "We hebben weer 4 punten gepakt en onze koppositie verstevigd, dus we houden een goed gevoel over. We halen nog niet ons topniveau, maar hebben veel plezier gemaakt en goed hockey laten zien. We staan er dus goed voor."

  In onze tweede wedstrijd zat er meer in, zeker in het vierde kwart. Toen hebben we echt gedomineerd en hebben we veel kansen gehad.

  Thomas Briels

  Briels: "We zullen in oktober een pak verder staan"

  In oktober staat de volgende opdracht op het programma in de Hockey Pro League: Engeland. "Iedereen is volop bezig met de competitie en de nationale ploeg, dus het zijn zware weken. Maar we zijn op de goede weg. Als we zo kunnen voortbouwen, zullen we in oktober een pak verder staan."

   

  "We willen onze koppositie zo lang mogelijk behouden om met een goed gevoel naar de Olympische Spelen te kunnen gaan. We willen ons sowieso nog verder ontwikkelen. We laten nog niet alles zien, we houden nog wat achter de hand, want de Spelen zijn ons belangrijkste doel."

  Red Lions bestuderen archiefbeelden tot 7 jaar terug

  De Red Lions laten in hun voorbereiding niets aan het toeval over. Elke tegenstander wordt minutieus bestudeerd. "We gebruiken alle technologieën", verklapt Alexander Hendrickx. 

   

  "We bekijken archiefbeelden en databases van spelers, zelfs tot 6 of 7 jaar terug. Alles wordt uitbundig geanalyseerd om de zwaktes van de tegenstanders bloot te leggen."

  Bekijk hier de samenvatting van de 6-1-zege: