Belgische vrouwen eindigen 33e en 34e in tijdrit: "Was gewoon een ramp"

  Van de Belgische vrouwen werd om uiteenlopende redenen geen topprestaties verwacht op het WK tijdrijden. Sara Van de Vel betaalde zoals verwacht leergeld, Ann-Sophie Duyck stelde vooral zichzelf teleur. "Daarvoor kwam ik niet naar hier."

  Ann-Sophie Duyck eindigde in het verleden regelmatig in de top 10 van het WK tijdrijden, maar nu timmert ze na blessures terug aan de weg naar boven. Dat gaat blijkbaar niet van een leien dakje.

   

  "Het was gewoon een ramp! De eerste 4 kilometer zat ik nog goed op schema, maar toen kreeg ik steken in mijn lever en ging de kracht weg uit mijn benen. Toen was het aftellen tot de finish."

   

  "Het is verschrikkelijk om zo een tijdrit te moeten rijden. Mijn waarden zakten naar beneden en doken zelfs onder mijn rustige trainingswaarden. Dat is echt niet fijn."

   

  "Ik weet niet wat de oorzaak was van die steken. Op de trainingen liep het supergoed, boven alle verwachtingen zelfs. Maar in de tijdrit zelf heb ik een offday. Dit is een grote teleurstelling. Hiervoor ben ik niet naar hier gekomen."

  Van de Vel: "Terugkomen en beter doen"

  Sara Van de Vel eindigde op haar eerste WK 33e, één plaatsje boven Ann-Sophie Duyck. "Eigenlijk was het nog wel leuk. Ik heb veel gehad aan de commando's van Sven (Vanthourenhout) in de auto."

   

  "Het was wel zwaarder dan bij de verkenning, want de wind was gedraaid. Maar de benen voelde vrij goed aan, beter dan bij de opwarming."

   

  "Ik heb wel nog veel werk aan de winkel. Mijn uitslag is niet top. Ik hoop hier terug te kunnen komen en beter te doen."