20-jarige rookie brengt Miami Heat op één zege van NBA Finals

  Tyler Herro eiste de schijnwerpers op in de Eastern Conference.

  Miami Heat heeft nog één overwinning nodig tegen de Boston Celtics voor een ticket voor de NBA Finals. De 20-jarige Tyler Herro was de uitblinker met maar liefst 37 punten, goed voor een 3-1-voorsprong in de Eastern Conference.

  Tyler Herro zou eigenlijk nog in de universiteitsaula's moeten zitten, maar maakt tegenwoordig het mooie weer in de NBA. Toch is de 20-jarige shooting guard nog heel leergierig: hij heeft altijd een notitieboekje bij om zijn werkpunten in te noteren.

   

  Een efficiënte methode, want tegen de Boston Celtics was de jonge Amerikaan goed voor 37 punten. Herro is nu de jongste speler die in de Conference Finals minstens 30 punten voor zijn rekening neemt.

   

  Naast Herro waren ook Bam Adebayo (20 ptn, 12 rebounds en 4 assists) en kapitein Jimmy Butler (21 ptn, 8 rebounds, 3 assists) goed op dreef bij Miami. Bij tegenstander Boston bleef sterspeler Jayson Tatum steken op 28 punten en 9 rebounds.  Zo won Miami in Orlando met 112-109 in de vierde finalewedstrijd.

   

  De winnaar van de finales in het oosten neemt het in de NBA Finals op tegen de winnaar van het westen. Daar leiden de LA Lakers met 2-1 tegen de Denver Nuggets.

  NBA