Emotionele Wullaert: "Ontgoocheling en ingehouden woede"

  Er is geen vrouw over boord, maar de kapitein had het schip graag nu al veilig in de haven geloodst. Zo viel de reactie van Tessa Wullaert meteen na de nederlaag van de Red Flames tegen Zwitserland samen te vatten. 

  De nationale vrouwenploeg had dinsdagavond in Zwitserland een voorsprong van 5 punten kunnen pakken op enige concurrent Zwitserland voor een zeker ticket voor het EK met nog maar 2 matchen te spelen. Het draaide anders uit. België verloor met 2-1.

   

  Aanvoerster Tessa Wullaert scoorde, maar dat was niet voldoende. Meteen na de match reageerde ze emotioneel. "Zwitserland was zeker niet beter. We hebben het gewoon aan onszelf te wijten, zeker in de eerste helft.

   

  "We zijn precies bang om te spelen tegen betere ploegen. Dan lopen we achter de feiten aan. Dit doet zeker pijn. We zijn niet naar Zwitserland gekomen om te verliezen."

   

  Als aanvoerster gaf ze toe dat er niet alleen ontgoocheling was, maar ook wat ingehouden woede. "Beide, ja."

   

  "Een drama is de nederlaag niet. België telt nu een punt minder dan Zwitserland, maar speelt eerst nog tegen Litouwen en op 1 december een nieuw rechtstreeks duel tegen de Zwitserse vrouwen."

   

  "Op 1 december zullen we moeten spelen zoals in de tweede helft. Daarin hebben we wel getoond wat we kunnen: zonder vrees, minder balverlies, durven doordraaien en met druk vooruit... Dat is ons spel."

  Ives Serneels: "1 match op 6 verliezen is geen ramp"

  Bondscoach Ives Serneels probeerde ook de andere kant van de medaille te zien. "Ik heb de speelsters gezegd dat we de sleutelmomenten hebben laten schieten en de start was niet goed."

   

  "De 2-1 was verdiend, maar ik kan niemand iets verwijten. Iedereen heeft er alles aan gedaan. Ik heb ook goede dingen gezien, hoe raar dat ook is om te zeggen na een nederlaag."

   

  "We hebben nu 6 matchen gespeeld en 1 verloren. Dan is het geen ramp wat hier gebeurd is. Er heerst ontgoocheling en dat is een goed teken, want we zijn iets aan het opbouwen. Nu krijgen we een tikje, maar moeten we klaar zijn voor  de laatste twee matchen."