Nairo Quintana: "Mijn geweten is zuiver, ik heb niets te verbergen"

  Nairo Quintana werd 17e in de voorbije Tour.

  Nairo Quintana heeft in een open brief op Twitter gereageerd op een politieonderzoek dat plaatsvond tijdens de voorbije Tour en waarbij er een huiszoeking gedaan werd in het hotel van zijn team Arkéa-Samsic. De Colombiaan zegt recht in zijn schoenen te staan.

  "In het licht van de recente gebeurtenissen wil ik graag het volgende duidelijk maken: de Franse gendarmerie heeft op woensdag 16 september een operatie uitgevoerd in het hotel waar mijn team verbleef in Méribel, die dag de aankomstplaats van de Tour", schrijft Nairo Quintana.

   

  "De autoriteiten hebben in mijn kamer voedingssupplementen in beslag genomen die perfect legaal zijn, ook al zijn ze misschien minder bekend in Frankrijk. Dat is de voornaamste reden waarom het een tijdje geduurd heeft om duidelijk te maken wat er precies gebeurd is."

   

  "Om alle twijfel weg te nemen, wil ik benadrukken dat er geen dopingproducten gevonden zijn. Ik wil duidelijk stellen dat ik nooit een beroep heb gedaan op assistenten of personeel van buiten de ploeg. Ik heb nooit iets te verbergen gehad."

   

  "Ik ben gisteren opgeroepen door de Franse autoriteiten, waar ik vrijwillig alle gestelde vragen beantwoord heb, op een duidelijke manier en met een zuiver geweten. Ik wil benadrukken dat ik nergens van beschuldigd word. Ik blijf beschikbaar om zaken te verduidelijken, zoals ik ook gisteren gedaan heb."

   

  "Ik ben tijdens mijn hele carrière een zuivere atleet geweest met een onberispelijk bloedpaspoort. Aan alle wielerfans wil ik benadrukken dat ik op geen enkel moment in mijn carrière - als junior, belofte en als prof - verboden middelen gebruikt heb om mijn prestaties te verbeteren."

   

  "Op dit moment loopt het vooronderzoek nog en heb ik alle mogelijke twijfel weggenomen. Dat zal ik ook blijven doen tot de zaak opgehelderd is. Ik herhaal dat ik geen doping gebruikt heb en dat de gevonden producten niet illegaal zijn. Ik houd me sterk en zet mijn ingeslagen weg voort. Ik zal de waarheid blijven verdedigen."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijdLille - Arenberg157 kmClarkevan Aert
  6wegwedstrijdBinche - Longwy219,9 kmPogacarPogacar
  7wegwedstrijdsemi bergetappeTomblaine - La Planche des Belles Filles176,3 kmPogacarPogacar
  8wegwedstrijdsemi bergetappeDole - Lausanne186,3 kmvan AertPogacar
  9wegwedstrijdsemi bergetappeAigle - Châtel192,9 kmJungelsPogacar
  10wegwedstrijdsemi bergetappeMorzine - Megève145,1 kmCortPogacar
  11wegwedstrijdbergetappeAlbertville - Col du Granon151,7 kmVingegaardVingegaard
  12wegwedstrijdbergetappeBriançon - Alpe d'Huez165,1 kmPidcockVingegaard
  13wegwedstrijdsemi bergetappeLe Bourg-d'Oisans - Saint-Étienne192,6 kmPedersenVingegaard
  14wegwedstrijdsemi bergetappeSaint-Étienne - Mende192,5 kmMatthewsVingegaard
  15wegwedstrijdsemi bergetappeRodez - Carcassonne202,5 kmPhilipsenVingegaard
  16wegwedstrijdsemi bergetappeCarcassonne - Foix178,5 kmHouleVingegaard
  17wegwedstrijdbergetappeSaint-Gaudens - Peyragudes129,7 kmPogacarVingegaard
  18wegwedstrijdbergetappeLourdes - Hautacam143,2 kmVingegaardVingegaard
  19wegwedstrijdCastelnau-Magnoac - Cahors188,3 kmLaporteVingegaard
  20individuele tijdritLacapelle-Marival - Rocamadour40,7 kmvan AertVingegaard
  21wegwedstrijdParis La Défense Arena - Parijs115,6 kmPhilipsenVingegaard