Nairo Quintana: "Mijn geweten is zuiver, ik heb niets te verbergen"

  Nairo Quintana werd 17e in de voorbije Tour.

  Nairo Quintana heeft in een open brief op Twitter gereageerd op een politieonderzoek dat plaatsvond tijdens de voorbije Tour en waarbij er een huiszoeking gedaan werd in het hotel van zijn team Arkéa-Samsic. De Colombiaan zegt recht in zijn schoenen te staan.

  "In het licht van de recente gebeurtenissen wil ik graag het volgende duidelijk maken: de Franse gendarmerie heeft op woensdag 16 september een operatie uitgevoerd in het hotel waar mijn team verbleef in Méribel, die dag de aankomstplaats van de Tour", schrijft Nairo Quintana.

   

  "De autoriteiten hebben in mijn kamer voedingssupplementen in beslag genomen die perfect legaal zijn, ook al zijn ze misschien minder bekend in Frankrijk. Dat is de voornaamste reden waarom het een tijdje geduurd heeft om duidelijk te maken wat er precies gebeurd is."

   

  "Om alle twijfel weg te nemen, wil ik benadrukken dat er geen dopingproducten gevonden zijn. Ik wil duidelijk stellen dat ik nooit een beroep heb gedaan op assistenten of personeel van buiten de ploeg. Ik heb nooit iets te verbergen gehad."

   

  "Ik ben gisteren opgeroepen door de Franse autoriteiten, waar ik vrijwillig alle gestelde vragen beantwoord heb, op een duidelijke manier en met een zuiver geweten. Ik wil benadrukken dat ik nergens van beschuldigd word. Ik blijf beschikbaar om zaken te verduidelijken, zoals ik ook gisteren gedaan heb."

   

  "Ik ben tijdens mijn hele carrière een zuivere atleet geweest met een onberispelijk bloedpaspoort. Aan alle wielerfans wil ik benadrukken dat ik op geen enkel moment in mijn carrière - als junior, belofte en als prof - verboden middelen gebruikt heb om mijn prestaties te verbeteren."

   

  "Op dit moment loopt het vooronderzoek nog en heb ik alle mogelijke twijfel weggenomen. Dat zal ik ook blijven doen tot de zaak opgehelderd is. Ik herhaal dat ik geen doping gebruikt heb en dat de gevonden producten niet illegaal zijn. Ik houd me sterk en zet mijn ingeslagen weg voort. Ik zal de waarheid blijven verdedigen."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar