Raymond van Barneveld kondigt comeback aan: "Ik mis het enorm"

  Raymond van Barneveld

  Raymond van Barneveld maakt een comeback als profdarter. De 53-jarige Nederlander nam vorig jaar na het WK afscheid. "Ik heb er zin in en het kriebelt."

  Eind vorig jaar zwaaide Raymond van Barneveld af als professioneel darter. "Ik denk dat de beslissing wel de goede was, maar ik heb nu heel veel tijd gehad om erover na te denken en toen besefte ik dat ik het enorm mis", zegt de Nederlander. "Zo simpel is het."

   

  Van Barneveld veroverde in 1998 zijn eerste wereldtitel, er zouden er nog 4 volgen. Hij wordt beschouwd als de man die darts populair heeft gemaakt in Nederland.

   

  De maandenlange periode zonder darts heeft Van Barneveld het inzicht gegeven dat hij de laatste twee jaar van zijn carrière niet zichzelf was. Hij ging gebukt onder de stress en privéproblemen.

   

  "Ik was een complete ramp voor mijn omgeving. Het spookte in mijn hoofd en ik zat alleen maar mezelf in de weg. Dan neem je niet altijd de juiste beslissingen. Nu is het anders. Ik heb er zin in en het kriebelt."

   

  "Als ik nu naar darts kijk op televisie, dan denk ik: daar moet ik bij zijn. En er is dat stemmetje in mijn hoofd dat ik vroeger ook al had en dat zegt dat ik nog wel iets in mijn mars heb."

  "De profbond PDC zal me geen cadeautjes geven"

  Van Barneveld heeft een contract van drie jaar ondertekend bij het profteam waar ook zijn landgenoot Jeffrey de Zwaan deel van uitmaakt. "Werken in een team is voor mij de oplossing. Ik heb voor 3 jaar getekend, dus we hebben drie jaar de kans om in ieder geval een tourkaart te halen", zegt de Nederlander.

   

  "Ik moet weer van onderaf beginnen, want de profbond PDC zal mij geen cadeautjes geven. Ik moet het gewoon weer oppakken en keihard werken zoals het altijd is geweest."