Van kwaad naar erger bij Anderlecht? Lissens, Delcroix, Zulj en Wellenreuther positief

  Zulj is een van de al zeker 6 bevestigde gevallen in de A-kern.

  Het coronavirus blijft Anderlecht in zijn greep houden. Peter Zulj en Timon Wellenreuther hebben opnieuw positief getest op maandag en bij een test op dinsdag kwamen daar Lucas Lissens en Hannes Delcroix bij. Ook Yari Verschaeren, James Lawrence, Antonio Milic en Michel Vlap zitten nog altijd in quarantaine. Langzaam moet paars-wit vrezen voor zijn volgende wedstrijden.

  Anderlecht kwam woensdag rond de middag met de mededeling dat Peter Zulj en Timon Wellenreuther maandag opnieuw positief getest hebben op covid-19. De twee hadden eerder al positief getest en blijven dus in quarantaine. 

   

  Hetzelfde geldt voor Verschaeren, Milic en Lawrence, waarvan we niet weten of ze al opnieuw werden getest. 

   

  Anderhalf uur na de mededeling over Zulj en Wellenreuther kwam een tweede mededeling. Ook Lucas Lissens (19 jaar) en Hannes Delcroix (21 jaar) hebben positief getest bij een test op dinsdag.

   

  Michel Vlap hoopt donderdag of vrijdag goed nieuws te krijgen. De Nederlander ondergaat donderdag opnieuw een test, is die negatief dan mag hij opnieuw trainen met de groep.

  Vanaf 7 positieve spelers kan match worden uitgesteld

  Vanaf 7 spelers van de A-kern die positief zijn, kan een club volgens het protocol van de Pro League vragen om een wedstrijd uit te stellen. Dat lijkt nog niet meteen aan de orde voor Anderlecht, maar de situatie wordt steeds meer precair. Vlap, Verschaeren, Zulj, Wellenreuther, Delcroix en Milic maken deel uit van de A-kern.


  In de strijd tegen verdere verspreiding van het virus wordt het gebouw van het oefencentrum van Anderlecht in Neerpede gesloten, behalve voor personen uit "testcategorie 1", die zeer frequent worden getest.


  De A-kern en de U21 en hun essentiële medewerkers zijn de enigen die toegelaten zijn. De jeugd, de vrouwenploegen en hun medewerkers mogen enkel de trainingsvelden betreden en moeten hiervoor de aangewezen route volgen.

  Bij Club Brugge moet Okereke langer in quarantaine om zeker niemand te besmetten