Ga naar de inhoud

Kevin De Bruyne als eerste Belg genomineerd voor UEFA Speler van het Jaar

Kevin De Bruyne is 1 van de 3 genomineerden voor de trofee van UEFA Speler van het Jaar. De Rode Duivel is de eerste Belg die de trofee kan winnen. Bayern-spelers Manuel Neuer en Robert Lewandowski zijn de andere genomineerden.

Sinds 2011 reikt de Europese voetbalfederatie UEFA een trofee uit voor de Speler van het jaar, nog nooit haalde een Belg de top 3. Kevin De Bruyne zorgt dit jaar dus voor een primeur. Zijn concurrenten zijn Bayern-spelers Manuel Neuer en Robert Lewandowski.

 

Voor de trofee mag er gestemd worden door de coaches van de clubs die het voorbije seizoen actief waren in de Champions League en de Europa League. Daarnaast hebben ook 55 journalisten uit de lidstaten van de UEFA een stem.

 

Cristiano Ronaldo won de trofee al 3x, Lionel Messi prijkt 2x op de erelijst. Vorig jaar was Liverpool-verdediger Virgil van Dijk de uitverkorene. Wie de opvolger wordt van de Nederlander, wordt op 1 oktober bekendgemaakt.

 

Kevin De Bruyne is ook een van de 3 genomineerden voor de trofee van Middenvelder van het Jaar, naast het Bayern-duo Thomas Müller-Thiago Alcantara. Romelu Lukaku maakt kans om verkozen te worden tot Europa League Speler van het Jaar.

De voorlopige top 10 van dit jaar:

  1.  
  2.  
  3.  
  4. Lionel Messi (Barcelona)
  5. Neymar (PSG)
  6. Thomas Müller (Bayern)
  7. Kylian Mbappé (PSG)
  8. Thiago Alcantara (Bayern)
  9. Joshua Kimmich (Bayern)
  10. Cristiano Ronaldo (Juventus)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.