Jeffrey Herlings was half uur verlamd na val: "Door oog van naald gekropen"

  De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings heeft onthuld dat hij een half uur verlamd is geweest na zijn zware val eerder deze maand in de training voorafgaand aan de Grote Prijs van Faenza in Italië. "De dokters zeggen dat ik door het oog van de naald ben gekropen."

  Op woensdag 9 september ging het mis voor de 25-jarige Herlings, die toen nog WK-leider was en 2 races op een rij had gewonnen. "Ik kan amper beschrijven hoe vreselijk het was om daar op de grond te liggen zonder gevoel vanaf mijn nek tot in mijn benen", schrijft hij op Instagram.

   

  "De dokters hebben me verteld dat ik door het oog van de naald ben gekropen en van geluk mag spreken dat ik niet verlamd ben geraakt." Herlings liep naar eigen zeggen breukjes op in 3 nek- en rugwervels. "Het zijn stabiele fracturen met kleine scheurtjes in de botten en het genezingsproces zal niet al te lang duren."

   

  "Volgens de artsen zal ik volledig herstellen", aldus Herlings, die voorlopig nog niet in actie komt en een nieuwe MXGP-wereldtitel na zijn eerste van 2018 kan vergeten.

   

  "Ik verknal het voor het 2e jaar op een rij, ook al kan ik mezelf niets verwijten. Het spijt me voor mijn fans en sponsors dat ik opnieuw de wereldtitel heb vergooid."

  Rode draad: blessures

  Blessures lopen als een rode draad door de carrière van Herlings, die in 2012 zijn eerste wereldtitel in de MX2 veroverde en in 2018 voor het eerst wereldkampioen werd in de koningsklasse. Het jaar daarna miste hij bijna volledig door een slepende voetblessure.

   

  Blessures voorkwamen ook titels in 2014 en 2015. Dit seizoen won hij 4 races en tot aan zijn onfortuinlijke buiteling leidde hij in het kampioenschap. Inmiddels heeft Herlings als 2 GP's gemist en heeft de Italiaan Antonio Cairoli de leiding in de WK-stand overgenomen.